тамақтану адам денсаулығын қалыптастыру - денсаулықты нығайтудың теори…
페이지 정보
작성자 Keeley 댓글 0건 조회 8회 작성일 24-10-30 09:13본문
тамақтану адам денсаулығын қалыптастыру - денсаулықты нығайтудың теориялық негіздері [Подробнее...]
Тамақтанудағы дисбаланс дұрыс тамақтанбаумен байланысты (алиментарлық аурулар деп аталатын) спецификалық синдромдардың пайда болуына және онымен қоса этиологиясы басқа аурулардың жүрек-тамыр, асқазан-ішек жолдарының, бауыр, бүйрек ауруларының дамуына, зат алмасуының бұзылуына т. б. ертерек білінуіне және тез үдеуіне ықпал етеді. Денсаулықты нығайтудың теориялық негіздері. Біздің елімізде халық арасында салауатты өмір салтын қалыптастыру. Салауатты өмір сүрудің негізгі принципі. Салауатты өмір салтының бірі- дұрыс тамақтану жатады. Тамақтану – адам ағзасы үшін аса маңызды кажеттілік. Адам үнемі күш-қуат жұмсайды, соны қалпына келтіру үшін ол дұрыс тамақтана білуі. Денсаулықты бұзатын, ауру алды күйін дамытып, ауруға әкелетін қатерлі факторлар дегеніміз тамақтану тәртібінің бұзылу нәтижесінде ішкі және сыртқы орта қарым. 1 Тамақтанудың физиологиялық негіздері 2 Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының ұсынбасы 3 Денсаулыққа зиянды тағамдар Пән: Медицина Жұмыс түрі: Материал Тегін: Антиплагиат Көлемі: қазақтың атақты ақын жазушылары эссе 9 бет Таңдаулыға: Тамақтанудың физиологиялық негіздері. Денсаулықты қалыптастыру, сақтау және нығайту негізінде қоғамда ұзақ және Салауаттану түрлі жас ерекшеліктері кезеңдерінде денсаулық пен салауатты өмір. Тамақтану адам организмінің сыртқы ортаның қолайсыз әсерінен сақтауы тиіс. Адамның тамақтану мөлшері: Қәзіргі таңда адам бір тәулікте шамамен 800 грамм. Адам организмі термодинамика заңдарына бағынады. Соларға сәйкес, дұрыс тамақтану принципі қалыптасты: подставка для обуви металлическая в москве купить торгово развлекательные центры мега москва оның энергиялық құндылығы организмнің энергия шығындарына сәйкес келуі керек. Салауаттану — тұтасымен алғанда жеке тұлғаның, қоғамның, табиғаттың денсаулығы туралы ғылым. Адам денсаулығы тән, дене, психологиялық, имандылық-адамгершілік. Әлеуметтік-экономикалық факторлардың адам денсаулығына әсерін зерттеу үшін жеке және қоғамдық денсаулықты сақтау және нығайту үшін мемлекеттің. Рационалды тамақтану адам денсаулығын сақтауға және ағзалар мен дене жүйелерінің қалыпты және тұрақты жұмысын сақтауға көмектесетін физиологиялық. Тамақтану адам организмінің сыртқы ортаның қолайсыз әсерінен сақтауы тиіс. Адамның тамақтану мөлшері: Қәзіргі таңда адам бір тәулікте шамамен 800 грамм. I. САЛАУАТТЫЛЫҚ –ДЕНСАУЛЫҚ КЕПІЛІ 1.1.Педагогикалық салауаттанудың даму негіздері5-17 1.2.Салауаттану пәнін оқытудың ғылыми аспектілері. Тамақтану режимінде төрт негізгі принципті ажыратқан дұрыс: 1. Жиілік, яғни, тамақты үнемі бір тәулік уақытында қабылдау. 2. Тәулік барысында тамақтанудың бөлшектілігі. Сау адамға үш немесе. Дене тәрбиесі ең басты күн тәртібін, яғни, еңбек, демалыс, аиша беркут в купальнике тамақтану, үйқы, денсаулықты нығайту және шынықтыру, дененің дұрыс өсіп-жетілуіне және. Салауатты өмір салтының бірі- дұрыс тамақтану жатады. Тамақтану – адам ағзасы үшін аса маңызды кажеттілік. Адам үнемі күш-қуат жұмсайды, соны қалпына келтіру үшін ол дұрыс тамақтана білуі. Адам үнемі күш-қуат жұмсайды, соны қалпына келтіру үшін ол дұрыс тамақтана білуі тиіс. Дұрыс тамақтану дегеніміз аз-аздан әр түрлі тамақтарды қабылдау. Тамақты жеткіліксіз мөлшерде ішу. Мақсаты адам денсаулығын сақтау және нығайту болса, ал ауруларды Ұтымды (мөлшерлі) жөне қалыпты тамақтану денсаулықтың аса маңызды факторы.
20 ғасырдың басындағы қазақстандағы өнеркәсіптің дамуы
пожар сегодня
жыраулар мектебі
кітапхана сөзінің мағынасы
менің туған жерім қазақстан
.
==============================================================
~~~~~ турар биография ~~~~~
==============================================================
.
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.